Henrik Mathisen

En vårdag i 1993 var jeg på reise i India, og overvar en forelesningsrekke holdt av Dalai Lama. Dette ble et viktig vendepunkt for meg. Det som vakte min interesse var denne tradisjonens forståelse av menneskets indre og utøvelsen av meditasjon. Siden da har jeg vært dypt fasinert av dette mysteriet som vi kaller livet, og det å forstå meg selv og andre mennesker.

Jeg har blant annet levd 3 år som buddhistmunk i den tibetanske tradisjonen, og oversatt Den Tibetanske Dødeboken til norsk. Videre har jeg en mastergrad i Tibetan and Buddhist Studies fra Universitetet i Oslo. Studiet i Fem Element Akupunktur tok jeg ved School of Five Element Acupuncture i London. Jeg er en av grunnleggerne av Akademi for Fem Element Akupunktur (www.afea.no), hvor jeg også underviser. Jeg har også en utdannelse i NLP Coaching (Nevro Lingvistisk Programmering), en form for kognitiv psykologi. Det har vært naturlig for meg å forene elementer fra øst og vest i mitt arbeid. Jeg har vært aktiv med meditasjon i 20 år, og qigong i 10 år.

På et personlig plan har livet lært meg mangt om positive endringsprosesser og bevisstgjøring, og hvordan alt kan endre seg til det bedre. Vi mennesker trenger både ytre og indre harmoni for å leve et godt og meningsfylt liv. Ikke bare skal vi forholde oss til andre, men også til oss selv – i tanker, og følelser og kropp.

Som akupunktør er jeg medlem av Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon, som stiller krav til kvalitet og pasientsikkerhet.